Financiering

Financiering

Een veel voorkomende kredietvorm is het Doorlopend Krediet. Helemaal vreemd is dat niet, want het is een kredietvorm waarbij u zelf in hoge mate bepaalt hoeveel u per maand aflost. Dealer Totaal Concept adviseert om uw maandelijkse aflossing in overeenstemming te brengen met de verwachte gebruiksduur van de auto. Een maandelijkse aflossing van 2% van het kredietbedrag is gangbaar, maar indien u dit om persoonlijke redenen wenst, kunt u ook verstaan met een aflospercentage van1.5% of 1% van het kredietbedrag. U kunt ook alleen volstaan met het betalen van de rente van het uitstaande saldo. Uw maandbedragen zijn dan extreem laag. Aangezien u bij deze kredietvorm altijd boetevrij vervroegd mag inlossen en de eventuele afgeloste bedragen weer mag opnemen, bepaalt u dus zelf de looptijd van uw krediet.

 

Lease

Als u kiest voor financial lease dan bent u zeker van vaste maandbedragen. Bovendien wordt u, na het voldoen van de laatste termijn, eigenaar van de auto.

Hoe zit het precies?

Bij financial lease kunt u ervoor kiezen om de aanschafwaarde volledig te financieren. Echter, een aanbetaling (wellicht verkregen uit de inruil van uw huidige auto) is mogelijk, evenals een slottermijn. Dit is een restantbetaling aan het einde van het contract die maximaal gelijk is aan de vooraf ingeschatte restwaarde van de auto. Hierdoor hoeft u de waarde van de auto niet volledig af te lossen. Uw maandbedrag valt hierdoor aanzienlijk lager uit. U betaalt tijdens de vooraf overeengekomen looptijd elke maand een vast bedrag. Op deze manier weet u dus precies waar u aan toe bent. Aangezien u economisch eigenaar bent van de auto komt deze op de bedrijfsbalans van uw onderneming te staan.

 

De voordelen in het kort:

– De auto staat op uw bedrijfsbalans
– Budgetteerbare kosten dankzij vaste looptijd
– U betaalt een vast bedrag per maand aan rente en aflossing
– Een aanbetaling behoort tot de mogelijkheden
– Lager maandbedrag dankzij slottermijn mogelijk
– Mogelijkheid van een investeringsaftrek
– Uitbreiding met servicecomponenten mogelijk